Ensimmäinen kerta kampaamossa

TIK Salongissa on tapana kuukausittain arpoa yksi muuttujapaketti (väri + leikkaus) sekä vapaavalintaiset ripsipidennykset eli joko klassiset tai volyymit. Nyt halusin kirjoittaa ensimmäisen muuttujapaketin voittaneen tarinan, sillä se oli mielenkiintoinen, opettavainen ja ennen kaikkea silmiä avaava. Ensimmäisen arvontamme kuukauden muuttuja paketin voittanut asiakas halusi lahjoittaa voittonsa siskolleen, joka oli haaveillut muutoksesta jo pitkään. Tästä kaikesta alkoi ensimmäisen muuttujan tarina.

Liikkeeseemme astui eräänä marraskuun päivänä vaalea nuori nainen, joka silmäili ympärilleen hiukan arasti ja kertoi avoimesti kovasta jännityksestään. Aluksi myönnän hämmästyneen silminnähtävää jännityksen määrää, kunnes selvisi että tämä oli hänen ensimmäinen kampaamokäyntinsä. Tämän jälkeen silmäni aukesivat, sillä jokainen meistä on kuullut kauhutarinoita kampaamokäynneistä joko tuttavapiiristä tai lukenut monen monituiset lehtijutut, jotka pomppaavat ajoittain kaikkien silmille. Pääsääntöisesti huonojen kampaamokäyntien pohjalta. Sellaisen jälkeen on turha ihmetellä, miksi ihmiset jännittävät!

“Ennen kuin päätin ottaa vastaan lahjoitetun voiton, kävin läpi kaikki mahdolliset lopputulokset ja jokainen kauhukuvani alkoi sanoilla: ”mitä jos”. Ajattelin pelkääväni kampaamokäyntiä jopa enemmän kuin itse hammaslääkäriä.”

Aloimme kampaamaan pitkiä ja vaaleita hiuksia läpi, katsomaan hiusten kuntoa, jotta tietäisin mitä hiuksille voin tehdä ja minkä kaiken hiusten kunto mahdollistaa. Ongelmana pitkässä tukassa oli takkuileva latva, jonka syynä monesti on pitkät leikkuu välit kasvatusprosessin aikana. Aivan niin kuin tässäkin tapauksessa. Sopiva leikkausväli kasvatusprosessin aikana olisi noin kolme kuukautta, jotta kuiva latva lähtisi pois ja näyttäisi jälleen hyväkuntoiselta.

“Luulin hiusteni olevan paremmassa kunnossa, koska niitä ei ole värjätty. Totuus kuitenkin on, että jos hiuksiani ei leikata usein, ne voivat huonosti. En enää anna itseni tai sukulaisteni leikata hiuksiani.”

Voittajan toiveena oli pitää pitkät hiukset ja saada niihin eloisuutta hakemalla hiukan vaaleampaa sävyä ombre-värjäys tekniikalla eli liukuvärjäyksellä. Tämä mahdollistaa hyvin, sen että värjäysvälin voi pitää pidempänä ja hiusten luonnollinen väri säilyy tyvessä. Emme halunneet suurta muutosta, koska päivä toi tullessaan muutenkin paljon uutta ja ihmeellistä. Ensimmäinen kerta parturi-kampaamossa saati sitten pesupaikalla, on myös luotettava vieraan ihmisen ammattitaitoon sekä paljon uutta tietoa sulatettavaksi. Kerroin hiustenleikkauksen merkityksestä, hellävaraisesta ja ammoniakittomasta KEVIN.MURPHY värisarjasta sekä oikeiden tuotteiden merkityksestä hiustenhoidossa.

Hiuksia vaalensin kevyesti freestyle tekniikalla ja sävytin tämän jälkeen pesupaikalla KEVIN.MURPHYN hiusväreillä. Tämän jälkeen käsittelin hiukset 10min hieronnan lomassa HYDRATE.ME -maskilla, joka on korjaava ja kosteuttava tehohoito, mikä tekee hiuksista vahvat, kiiltävät, silkkisen pehmeät ja todella kiiltävät.

Tämän kaiken jälkeen leikkasin latvasta useamman sentin huonoja latvoja pois ja hain hiuksiin uutta mallia. Suoristin ja viimeistelin KEVIN.MURPHY hiustuotteilla. Tämän kaiken jälkeen annoin hänelle peilin ja käänsin tuolissa ympäri, jotta hän näkisi hiuksensa. Se tunne kun näin hänen ilmeensä onnellinen ja ehkä vähän jopa hämmentynyt. Muutos oli pieni, mutta kuitenkin silminnähtävä. Meinasin liikuttua kun näin hänen ilmeensä ja kuulin että hän pitää muutoksesta. Nämä ovat niitä asiakaspalvelun parhaita puolia, saada asiakkaat tyytyväisiksi ja hymyilevinä ovesta ulos.

Lopuksi hän osti kotiin testiin matkakokoiset tuotteet Angel wash ja Angel rinsen, jotka ovat hellävaraisia, elvyttäviä ja tuuheuttavia tuotteita hennoille, hauraille ja värikäsitellyille hiuksille.

“Olen koittanut jo kaksi kertaa shampoota ja hoitoainetta kotona ja ne ovat tehneet hiukseni sileiksi ja helposti kammattaviksi. Tuotteiden tuoksu on ihana.”

“Kun lähdin TIK salongista, luulin aikaa kuluneen tunnin verran. Aloin tarkastella kelloa paremmin ja tajusin, että olin ollut siellä kaksi tuntia. Miten voi olla mahdollista? Jokainen vaihe tuntui kestävän enintään 5-10min!”

“Kiitos vielä Tiinalle uusista hienoista hiuksistani! Kiitos siskolleni, joka lahjoitti minulle voittonsa!”

Tuotteista on tullut myynti tällä viikolla juuri joululle lahjapakkaukset eli kannattaa tulla hakemaan omansa, jos haluaa säästää sievoisen summan!

Lahjapakettien hinnat 49€ ja 52€  (norm. 70-74€)

Muita kommentteja poimittu asiakkaan palautteesta, jonka toivoin hänen tekevän tietääkseni miltä ensimmäinen kerta tuntui ja mitä voisimme mahdollisesti tehdä toisin.

Ystävällinen ja asiantunteva palvelu:

Tiina oli hymyillen vastassa, kun astuin liikkeeseen. Odotuksen ajaksi tarjottiin kahvia ja teetä. Luottamus syntyi nopeasti ja uskalsin antaa hiukseni kampaajan käsiteltäväksi. Tiina tiesi kertoa heti, mitä hiuksilleni kannattaa tehdä ja mitä ei. Tämä on hyvä asia, koska itse en tiedä mitään hiusten hyvinvoinnista tai värjäämisestä.

Kaunis ympäristö:

TIK salonki on todella viihtyisä ja kaunis paikka, jossa tulee itsellekin rennompi olo.

Leave a Reply