Mesoterapia

MESOTERAPIA

Mitä mesoterapia on?
Mesoterapialla voidaan tehokkaasti vaikuttaa ihon ulkonäköön ja kuntoon. Se on elvyttävä ja uudistava hoito, jonka avulla lisätään ihon omaa kollageenin ja elastiinin tuotantoa. Mesoterapian eri tekniikoilla ihoon ylimpiin kerroksiin viedään aktiiviaineita, kuten hyaluronihappoa, vitamiineja ja antioksidantteja. Hoidon avulla voidaan kosteuttaa, poistaa pieniä juonteita, hoitaa ja ehkäistä ikääntymisen merkkejä, parantaa ja tasoittaa ihon väriä, tasoittaa talin tuotantoa, häivyttää arpia (esim. akne- ja raskausarvet) sekä ihon pigmenttimuutoksia. Varsinaiset hoidon tulokset näkyvät noin 4 viikon päästä hoidosta, vaikka ensimmäisen kerran jälkeen huomaat jo eron. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi hoitoa suositellaan aina 3-5 kerran sarjahoitona.

Eri mesoterapiatekniikat

Mikroneulaus (mesoterapiapistokset)
Mikroneulauksella iho käydään läpi sarjapistoksilla injektoimalla seerumia ihoon hyvin pienellä neulalla. Tekniikka on tehokkaampi kuin dermarollerilla tehtynä, sillä kaikki aktiiviaineet viedään suoraan ihon sisään.

Mikroneulaus dermarollerilla
Iho käsitellään rullalla, jonka päässä on noin 500 ohutta neulaa. Neulan pituus valitaan asiakkaan ihon ja hoitoalueen mukaan. Hoito saa aikaan ihossa kevyen ”vaurion”, jolloin iho alkaa tuottaa moninkertaisesti kollageenia ja elastiinia. Hoidon aikana iholle levitetään myös hyaluronihappoa sisältävää seerumia, mikä pääsee imeytymään tehokkaasti tehtyjen ”reikien” avulla syvemmälle sinne ihon kerroksiin, missä iho sitä tarvitsee.

Ennen hoitoa
Kaksi viikkoa ennen hoitoa tulee lopettaa omega3-valmisteiden, Ibuprofeenin sekä muiden verta ohentavien valmisteiden käyttö. Voit aloittaa Meso-Arnizen voiteen käytön jo 1-2 viikkoa ennen sarjahoidon aloittamista (kysy voiteesta kosmetologiltasi).

Hoidon jälkeen
Hoidon jälkeen iho saattaa olla hetkittäin hyvin punoitteleva. Hoidettua aluetta ei saisi kosketella hoidon jälkeen, jolloin ehkäistään bakteerien pääsy iholle ja tulehdukset  hoitoalueella. Saunominen ja hikiurheillu on kielletty kahden päivän ajan. Huomioi myös, ettei kasvojen ihoa saa meikata vuorokauteen hoidon jälkeen. Tärkeää on muistaa hyvä hygienia hoidetulla alueella ja vaihtaa esimerkiksi tyynyliina puhtaaseen. Hoidon jälkeen ihon kosteuttaminen on erityisen tärkeää oikeanlaisella hoitovoiteella. Suosittelemmekin siihen lääkinnällistä Meso-Arnizen voidetta, joka on kehitetty hoitamaan ja kosteuttamaan ihoa, sekä parantamaan tuloksia mesoterapiahoitojen jälkeen. Keskustelethan kosmetologin kanssa muiden voiteiden käytöstä heti hoidon jälkeen.

Hoidon kontraindikaatiot eli esteet 
– 1. tyypin diabetes
– sydämentahdistin
– sappikivet
– tulehdussairaudet hoidettavalla alueella
– sydäntaudit
– aiempi anafylaktinen shokki
– todella herkkä ja couperoottinen iho

Hoidoissa käytämme Mesovive-steriilejä aktiiviaine ampulleja. Aktiiviaineliuokset sisältävät hyaluronihappoa, vitamiineja, antioksidantteja ja aminohappoja. Aktiiviainepitoisuudet liuoksissa ovat korkeita.