MICROBLADING kulmat

MITÄ MICROBLADING ON?

Microblading on kulmamuotoilua, jonka avulla luodaan kauniit, persoonalliset ja luonnolliset kulmat. Microblading käsittelyn aikana ohuella terällä tehdään yksittäisiä, luonnollista karvaa mukailevia, viiltoja ja pigmenttiä laitetaan ihon pintakerrokseen eli epidermiksen ja dermiksen väliin. Microblading tekniikkaa ei pidä sekoittaa pysyvämpään kestopigmentointiin tai tatuointiin, vaikka tekotavoissa on paljon samoja piirteitä. Microblading-tekniikalla pigmenttiä ei laiteta niin syvälle ihoon, mikä mahdollistaa luonnollisemmat ja aidomman näköiset kulmat verrattuna muihin tekniikoihin. Microblading kulmat häviävät ihosta luonnollisesti noin vuodessa, mutta niiden pysyvyys riippuu hyvin paljon myös asiakkaasta. Kulmia voidaan vahvistaa aina tarvittaessa, jolloin kulmasi säilyvät kauniina pitkään. Käytössämme on maailmanlaajuisen microblading-merkin Sharpbrowsin pigmentit, jotka ovat 100% luonnollisia, eivätkä ole haitallisia iholle.

SATTUUKO TOIMENPIDE?

Useimpien asiakkaiden mielestä toimenpide ei satu, mutta se voi tuntua inhottavalta. Kiputuntemukset riippuvat pitkälti ihosi kivunsietokyvystä ja ihotyypistä. Herkälle iholle toimenpide voi sattua enemmän kuin normaalille iholle. Toimenpiteen aikana käytetään puudutusainetta, joka vie suurimman osan mahdollisesta kivusta pois. Ensimmäiset linjat tehdään kuitenkin aina ilman puudutusta, jotta sen aiheuttama mahdollinen lihasten rentoutuminen ei vaikuta kulmien symmetrisyyteen.

KUINKA KAUAN KULMIEN PARANTUMINEN KESTÄÄ?

Yleensä viikosta kymmeneen päivään. Tässä ajassa kuollut ihosolukko ja rupi lähtee irtoamaan ihosta. Voidaan sanoa, että koko paranemisprosessi kestää 4-6 viikkoa, jonka jälkeen pigmentti on täysin asettunut. Sen jälkeen kulmat vahvistetaan, jolloin pigmenttiä lisätään kohtiin, joista sitä on lähtenyt. Vahvistuksessa kulmia voidaan vielä muokata esimerkiksi muuttamalla väriä hieman tummemmaksi. Ensimmäinen vahvistus kuuluu aina hoidon hintaan, koska ilman sitä kulmiesi lopputulos ei ole täydellinen, eikä kestävä.

ENNEN TOIMENPIDETTÄ

1. Vältä tupakointia, alkoholia ja kahvin juomista
48 h ennen microblading käsittelyä tulee välttää tupakointia ja kofeiinipitoisia juomia, sillä ne muuttavat pintaverenkiertoa, joka taas saattaa vaikuttaa pigmentin pysyvyyteen ihossa. Kofeiini kiihdyttää verenkiertoa ja voi vaikuttaa haavan vuotamiseen.                   2. Tule microblading käsittelyyn kevyellä meikillä
Älä laita raskasta meikkiä samana päivänä, kun toimenpide tehdään, äläkä meikkaa kulmiasi
3. Älä nypi kulmakarvojasi tai poista niitä muilla tekniikoilla
Parhaan tuloksen saavuttamiseksi, älä nypi tai poista kulmakarvoja millään tekniikalla ainakaan viikkoon ennen toimenpidettä.                                                                                       4 .Huomioi lääkkeiden vaikutus 
On muutamia lääkkeitä joiden käyttöä emme suosittele 48 tuntiin ennen toimenpidettä. Tällaisia lääkkeitä ovat aspiriini, ibuprofeiini ja muut kipulääkkeet sekä verenohennuslääkkeet. Myös omga3 valmisteiden käyttö voi vaikuttaa verenvuototaipumukseen. Suosittelemme myös välttämään lääkkeitä, joilla on voimakas vaikutus kehoosi.
5. Vältä tuotteita, joissa on tretinoiinia 
Jos käytät kulmien alueella tuotteita, jotka sisältävät joitakin määriä tretinoiinia, suosittelemme lopettamaan käytön kuukautta ennen microblading -toimenpidettä. Tämä koskee myös tuotteita, jotka sisältävät A-vitamiinia.
7. Vältä AHA-ihonhoitotuotteita ennen toimenpidettä 
Vältä AHA-tuotteita (alpha-hydroxy-acid) noin viikon ajan ennen toimenpidettä. Suosittelemme lopettamaan voimakkaiden anti-age -tuotteiden käytön kulma-alueella kahta viikkoa ennen toimenpidettä.
10. Ole avoin allergioista, kroonisista sairauksista ja muista terveyteen vaikuttavista asioista. 
Kerro microblading-ammattilaiselle kaikki asiat, joiden ajattelet voivan vaikuttaa käsittelyn tekemiseen. Ole rehellinen kaikesta, mikä vaikuttaa terveyteesi (HUOM! myös raskaus, imetys yms.)

JA TOIMENPITEEN JÄLKEEN..

1. Pieni punoitus kulmien alueella on normaalia
Kannattaa varautua pieneen punoitukseen, sitä esiintyy lähes kaikilla asiakkailla. Erittäin kova punoitus on kuitenkin harvinaista. Erilaiset ihotyypit reagoivat eritavalla toimenpiteeseen.
2. Älä kastele kulmiasi ensimmäiseen vuorokauteen 
Jos haluat puhdistaa myöhemmin kulmiasi, tee se puhtaalla haalealla vedellä varoen painamasta tai hankaamasta kulmien aluetta.
3. Tärkeät ensimmäiset 72 h
Ensimmäiset 72 h tuntia ovat tärkeimmät kulmien hoidon kannalta. Levitä hoitovoidetta kulmiin neljästi päivässä puhtain käsin vanupuikon avulla. Vältä kaikkea muuta kulmien alueen koskettelua. Vältä saunomista, uimahalleissa uimista, aurinkoa ja kovaa hikiurheilua. Älä käytä kulmissa tai kulmien alueella mitään meikkiä ensimmäisen 72h aikana.
4. Käsittele varoen; älä raavi tai revi rupea irti 
Paranemisprosessin aikana kulmiin ei saa koskea likaisilla käsillä, jotta bakteereja ei pääsisi kulkeutumaan kulmien alueelle, eikä tulehduksia pääsisi syntymään. Kulmien ympäriltä iho saattaa tuntua ensimmäisen 24 h aikana herkältä. Myöhemmin microblading-käsittelyn jälkeen ihosta voi irtoilla pieniä kuivia palasia, jotka koostuvat kuolleesta ihosta, verestä ja pigmentistä. Tässä paranemisvaiheessa kulmissa saattaa tuntua kutinaa, mutta niitä ei saa missään nimessä raapia tai repiä rupea.
5. Hiero hoitovoidetta kulmiin    
Levitä hoitovoidetta kulmiin ensimmäisen 24 h tunnin aikana neljä kertaa vuorokaudessa. Sen jälkeen kahdesti päivässä seuraavan viikon ajan. Hoitovoiteiksi sopivat Bepanthen (vaaleanpunainen), joka parantaa haavat nopeasti tai valkovaseliini. Myös puhdas kookosöljy sopii kulmien hoitoon. Hoitovoiteen käytön voi aloittaa muutaman tunnin jälkeen hoidosta puhtaalle iholle.
7. Vältä solariumia, uimista ja saunomista noin viikon ajan
8. ANTI-AGE voiteet
Älä käytä voimakkaita anti-age -voiteita ennen kuin kulmat ovat täysin parantuneet.
9. Kulmien meikkaaminen
Kulmien meikkaamista ei suositella microblading käsittelyn jälkeen noin 7-10 päivään. Kulmameikiksi ei suositella käytettäväksi, muita kuin mineraalimeikkejä, jotka eivät varmasti sisällä mitään aineita, joilla voisi olla mahdollisesti vaikutusta kulmien pysyvyyteen.
10. Microbladingin tulos ei ole loppullinen ensimmäisen kerran jälkeen 
Värin pigmentti haalistuu toimenpiteen jälkeen, joten touch up eli vahvistuskerta on aina tarpeen. Paranemisprosessin aikana kulmissa voi esiintyä rupea, kutinaa ja linjat saattavat näyttää epätasaisilta. Kaikki tämä on täysin normaalia ja siitä ei tarvitse huolestua. Lopullinen tulos näkyy vasta, kun kulmien vahvistuksen paranemisprosessi on ohi. Tähän menee käytännössä noin 8-12 viikkoa ensimmäisestä microblading-käsittelystä. Ole siis kärsivällinen!
11. Toimenpiteen jälkeen kulmien paraneminen on sinun vastuullasi
Ajan varatessasi ja toimenpiteeseen saapuessasi sitoudut noudattamaan valmistautumis- ja jälkihoito-ohjeita. Allekirjoitat myös vastuuvapautuslomakkeen ennen hoitoa ja vahvistat täyttäneesi 18 vuotta. Muistathan siis, että vastuu on myös sinulla. Ohjeita tarkasti noudattamalla varmistetaan kudoksen oikeanlainen ja nopea paraneminen, sekä onnistunut lopputulos.

Huomioithan, että microbladingin kontraindikaatioita eli esteitä ovat: 
· raskaus
· verenvuototauti
· kohonnut verenpaine
· diabetes
· psoriasis, atooppinen iho (kulmien alueella)
· infektio (kuume)
· taipumus keloideihin

Microbladingin hinnat löydät kosmetologin hinnastosta.